| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |
آمار
وب سایت:
بازدید دیروز : 26
بازدید هفته : 313
بازدید ماه : 287
بازدید کل : 837896
تعداد مطالب : 864
تعداد نظرات : 4
تعداد آنلاین : 1
Template By: LoxBlog.Com
تهاجم فرهنگی
جی پی اس موتور
جی پی اس مخفی خودرو
تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان دانلود و آدرس kaktoos62.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
رنگ تارترازین در بسیاری از کشورها از جمله ایران به عنوان یکی از مضرترین و حساسیتزاترین رنگهای مصنوعی شناخته شده و استفاده از آن نیز غیر مجاز و خطرناک اعلام شده است.
رنگ زعفران که در بازار بسیار زیاد است و گاهی به شکل پودر و گاهی اسپری در اختیار مردم قرار می گیرد. مصرف پودرهای زعفران عربی که باعنوان صفارالزعفران و صفارالبیض و یا اسامی دیگر و در بستهبندی های مختلف درکشور عربستان تولید وعرضه می شود آسیب های جدی به کلیه وکبد انسان وارد می کند. این رنگ شیمیایی در کشور عربستان تولید می شود و به علت افزایش قیمت زعفران در چند سال اخیر این ماده رنگی توسط حجاج بیت ا… الحرام خریداری و در مراکز تهیه و تولید مواد غذایی از جمله رستورانها، قنادیها، پولک و نبات پزی ها و دیگر مراکزی که نیاز به زعفران دارند و حتی توسط خانواده ها به جای زعفران مصرف می شود.
مصرف رنگ غیرمجاز ” تارترازین E102 ” با عنوان (صفار الزعفران) خطرناک است. مصرف این ماده بیماری هایی از قبیل بیش فعالی در کودکان، معضلات گوارشی و آسمی، تومورهای تیروئیدی، تشدید میگرن، تاری دید، حساسیت ها و مشکلات پوستی نظیر پورپورا به همراه خواهد داشت.
به دلیل گرانی زعفران خرید این محصول زیاد است. در آزمایشگاههای مرجع پودر رنگی مذکور، رنگ شیمیایی و غیر مجاز است و مصرف آن عوارض کبدی و کلیوی را به همراه دارد . این رنگ غیرمجاز ” تارترازین E102 “ می باشد و با عنوان زعفران عربستانی به قیمت بسیار پایین خریداری شده و وارد بازار غذایی ایران شده است. مواد مورد استفاده در ساخت این رنگها که روی قوطیهای آن نیز درج شده «تارترزین و صودیوم کلوراید» یا «تارترازین و کلوراید سدیم(نمک)» است و عبارت « Synthetic food colour powder » مندرج بر روی آن نیز حکایت از شیمیایی بودن این پودر دارد.
ممکن است افزودنیهای غیرمجاز و مضر دیگری نیز در ساخت این پودرها استفاده شده باشد اما وجود «تارترازین» خود به تنهایی مضر و بیماری زا هست که نباید در مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد.
چند دهه پیش «تارترازین» به عنوان رنگ خوراکی استفاده می شد، اما پس از اثبات مضر و بیماری زا بودن آن در تمام دنیا این ماده غیر مجاز اعلام و استفاده از آن در صنایع غذایی ممنوع شد. استفاده از رنگهای غیرمجاز در رستورانها و آشپزخانه ها در نقاط مختلف ایران و افغانستان رواج دارد و دستگاه های نظارتی باید با متخلفان بشدت برخورد کنند
در طرح بازرسی از رستوران و فستفودهای سطح تهران شد که رنگ غیر مجاز تارترازین E102 با عنوان (صفار الزعفران) در برخی از آنها مورد استفاده قرار میگیرد. در راستای تبصره 4 ماده 9 قانون اصلاح قوانین و مقررات سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران و طرح بازرسی وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی، از رستورانها و فستفودها، با عرضهکنندگان و استفادهکنندگان این نوع ماده خطرناک در رستورانها و فستفودها مطابق قانون برخورد خواهد شد.